fbpx

Ravnomjerni razvoj

Vjerujem u uravnotežen gospodarski i demografski razvoj Europe.

Moja ključna parlamentarna dužnost su pregovori o europskom proračunu za 2021. godinu u ime najveće europske političke obitelji. Kao izvjestitelj EPP-a pregovaram kako će se koristiti oko 165 milijardi eura europskih sredstava. To će biti prvi proračun novog sedmogodišnjeg financijskog okvira, prvi proračun nakon BREXIT-a i prvi proračun gospodarskog oporavka. Potrebna su nam dodatna ulaganja u modernizaciju Europe, potporu poduzetništvu, inovacijama, digitalizaciji i istraživanju. Istodobno, zalažem se za proračun koji će smanjiti gospodarske i društvene razlike između država članica.

Samo je uravnotežena Europa snažna Europa. Zato mora biti osigurano dovoljno sredstava za stvaranje prave ravnopravnosti europskih građana, neovisno o njihovoj dobi ili mjestu gdje žive. Više se ne mogu ignorirati negativni demografski trendovi koji ugrožavaju razvoj velikog dijela Europe. Iz tog razloga sam se angažirao i u Intergrupi Europskog parlamenta za demografske izazove, ravnotežu obiteljskog i poslovnog života i tranzicije mladih, gdje sam izabran za potpredsjednika.

Radim i na reviziji Fonda solidarnosti, kako bi regije pogođene velikim prirodnim katastrofama, kao što je potres koji je pogodio Zagreb, bespovratnu pomoć Europske unije primile što brže i jednostavnije.