fbpx

Rad

Vjerujem u rad.

Kvalitetno radno mjesto temelj je dostojanstvenog i ispunjenog života u svim krajevima Hrvatske. Važno je stvoriti uvjete koji će omogućiti sigurne i primjereno plaćene poslove. Rad doprinosi izgradnji dostojanstva svake osobe, omogućava joj odgovarajuće mjesto u društvu i osigurava materijalne uvjete za podizanje obitelji.

Razvoj novih tehnologija, ubrzana automatizacija i pojednostavljivanje procesa donose nove izazove za tržište rada na koje je važno pravovremeno odgovoriti i u središtu svih zakonskih rješenja zadržati čovjeka.

Manjak radne snage u pojedinim gospodarskim granama nužno je rješavati dugoročno i održivo, prvenstveno podizanjem razine obrazovanja, usklađivanjem s tržišnim potrebama i rastom plaća. Za to je preduvjet poticajno i sigurno poslovno okruženje zbog čega treba uložiti dodatne napore za smanjivanje opterećenja na plaće kako bi se omogućilo lakše zapošljavanje i bolje vrednovanje rada.

Kao društvo se dugo borimo s problemom nezaposlenosti koja je posebno pogodila mlade, a upravo je uz pomoć europskih sredstava u mandatu Vlade osiguran rekordan iznos od 4,5 milijardi kuna za programe i mjere aktivne politike zapošljavanja. Rezultat je prepolovljena nezaposlenost i povećanje broja novih radnih mjesta za preko 96.000 u posljednje tri godine.

Potrebno je osigurati ravnotežu između poslovnog i privatnog života, ali i sam znam koliko je postizanje te ravnoteže ponekad veliki izazov, posebno za mlađe generacije. Zato ću se zalagati da svaka politika zapošljavanja ima za cilj uravnotežen život svakog čovjeka.

Cijeli program možete pogledati ovdje (Program HDZ-a).