fbpx
10. veljače 2023.
Lokalne aktivnosti

Predavanje za polaznike Policijske škole ‘Josip Jović’ u Zagrebu

Zastupnik Karlo Ressler održao je predavanje za polaznike Policijske škole ‘Josip Jović’, kao i za učenike trećih i četvrtih razreda II. i Gornjogradske gimnazije u Zagrebu, na temu hrvatskog ulaska u Schengenski prostor i aktualnim europskim raspravama o migracijama. Predavanje je održao i pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granice Zoran Ničeno, uz voditeljicu EPAS programa u Policijskoj školi Robertu Mijalić Krešić. Predavanju su se pridružili i načelnik Policijske akademije ‘Prvi hrvatski redarstvenik’ Josip Ćelić te predstavnici Ureda glavnog ravnatelja policije i Uprave za granicu, kao i svi rukovoditelji Policijske akademije i škole. 

Zastupnik Ressler istaknuo je kako je Hrvatska, zahvaljujući predanom radu Ministarstva unutarnjih poslova, samo tri desetljeća nakon samostalnosti, danas zaokružila svoj povratak u Europu te postala dio elitnog i civilizacijskog kruga od samo 15 država koje su istovremenom članice Europske unije, NATO saveza, eurozone i Schengena. Također, zastupnik je predstavio pregovore iz pozicije Europskog parlamenta, gdje je aktivno sudjelovao u raspravama koje su se odnosile na hrvatski ulazak u Schengen. Podsjetimo, zastupnik Ressler inicirao je amandman na Izvješće o Schengenu kojim se naglašava spremnost Hrvatske za ulazak u najveći prostor slobodnog kretanja na svijetu i pozdravlja uspostava neovisnog nadzora granične kontrole.

Kao član najužeg tima Europske pučke stranke za pregovore o predloženom Paktu za azil i migracije, Ressler je naglasio kako je potreban novi i odgovorniji sustav migracija i azilu koji može odgovoriti migracijski izazov te koji je solidaran prema onima koji su doista u potrebi, ali i nepokolebljiv prema krijumčarima koji ugrožavaju živote tisuća ljudi.