fbpx
03. studeni 2020.
Lokalne aktivnosti

Posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji

Zastupnik Karlo Ressler je u utorak, 3. studenoga, posjetio Splitsko-dalmatinsku županiju gdje je sudjelovao na nekoliko sastanaka u Solinu i Splitu

Na sastanku sa solinskim gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem te zamjenikom gradonačelnika Ivicom Rakušićem zastupnik Ressler je razgovarao o razvoju Grada Solina koji posljednjih godina drži prvo mjesto po prirodnom prirastu zbog niza demografskih mjera usmjerenih na djecu i mlade. Zajedno s gradonačelnikom i zamjenikom, zastupnik je posjetio novoizgrađenu crkvu Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu kroz koju ih je proveo kapelan Ivan Odrljin. Crkva je dovršena sedam godina nakon početka radova, a Splitsko-makarska nadbiskupija zatražila je od Svete Stolice da nosi naslov bazilike. 

Prilikom dolaska u Split, zastupnik Karlo Ressler održao je sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom. Župan Boban upoznao je zastupnika s ključnim projektima za županiju, poput projekta “Tu je tvoj dom” koji omogućava ostanak i rješavanje stambenog pitanja za mlade obitelji u Dalmatinskoj zagori. Naglašena je važnost projekta ICT županije koji uključuju edukacijske projekte poput EDIT CodeSchool kroz koji učenici osnovnih i srednjih škola besplatno mogu naučili programiranje te izradu web stranica. Dobar dio projekata koji se provode u županiji financiran je europskim sredstvima. Zastupnik Ressler predstavio je aktualnosti u pregovorima o programima financiranja za sljedeće proračunsko razdoblje 2021. – 2027. 

Nakon sastanka sa županom Splitsko-dalmatinske županije, zastupnik se susreo s predsjednicom Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Marinom Matković i članovima užeg Predsjedništva. 

U sklopu projekta “EUreka!” kojeg provodi Akademija za politički razvoj (APR) na području Splitsko-dalmatinske županije, zastupnik Ressler je održao kratko online predavanje o radu u Europskom parlamentu u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Uz zastupnika Resslera, sudjelovala je i profesorica na Pravnom fakultetu u Splitu Marija Boban.