fbpx

Obrazovanje

Vjerujem u obrazovanje.

Ljudi su temelj svakog uspješnog društva i gospodarstva. Ubrzan gospodarski, društveni i tehnološki razvoj zahtijeva značajne promjene u obrazovnim i znanstvenim sustavima kako bi nove generacije bile osposobljene za izazove i poslove budućnosti.

Moramo razvijati sustav cjeloživotnog obrazovanja temeljen na izvrsnosti koji potiče istraživanje i kritičko razmišljanje. Istovremeno, zadatak je i osigurati bolje uvjete školovanja i studiranja za pojedince slabijeg ekonomskog statusa.

Osim formalnog obrazovanja, u današnjim okolnostima globalnog natjecanja, mlade treba usmjeriti prema stjecanju vještina i kroz programe neformalnog obrazovanja, ali i poticanjem čitanja od najranije dobi. Europska sredstva za znanost i obrazovanje trebaju biti usmjerena u projekte od praktičnog značenja za sve europske građane, poput suvremene medicine, poljoprivrede, informacijske tehnologije i telekomunikacija koji odgovaraju potrebama tržišta rada.

Vjerujem u razmjenu znanja i iskustva. To je glavno obilježje Erasmus generacije koja je stjecala znanje na europskim sveučilištima, s europskim poduzetnicima i u europskim institucijama. Vrijeme studiranja u Engleskoj je jedna od najljepših uspomena iz mojih fakultetskih dana, a svo znanje, iskustvo i poznanstva stečena kroz njega danas svakodnevno koristim.

Cijeli program možete pogledati ovdje (Program HDZ-a).