fbpx

Obitelj

Vjerujem u obitelj.

Ona je za mene temeljna jedinica svakog društva. I više od toga – obitelj je jedinstveni okvir u kojem se razvija svaki pojedinac, a onda posredno i cijelo društvo. U okviru obitelji uče se temeljne vrijednosti, izgrađuje osoba s individualnim i kolektivnim identitetom te prenosi tradicija.

Danas je obitelji potrebna posebna podrška i osnaživanje. Osnovni cilj, kako lokalnih, tako i nacionalnih i europskih politika, mora biti osiguravanje poticajnog okruženja za izgradnju obitelji i dostojanstven život svakog njezinog člana. Poseban fokus nužan je na mladim obiteljima koje trebaju dodatnu podršku u odgajanju novih generacija – temelja hrvatske budućnosti.

Najbolji odgovor na postojeće demografske izazove, starenje stanovništva i iseljavanje mladih jest jačanje skrbi za život obitelji i njezinih članova kroz četiri segmenta: osiguranjem kvalitetnih radnih mjesta, podizanjem primanja, rješavanjem stambenog pitanja i postizanjem odgovarajuće ravnoteže poslovnog i privatnog života. U svakom od tih segmenata i na svim razinama društva važno je njegovati pozitivan stav prema obitelji.

Stoga ću se zalagati za još bolje uvjete poslovanja i rada diljem Europe kako bi se svima omogućilo zasnivanje i podizanje obitelji ondje gdje to sami žele, ali i da se ne moraju naći pred dilemom odabira između obitelji i karijere. Osnova za to bolja je ravnoteža poslovnoga i privatnoga života te fleksibilizacija radnih uvjeta za roditelje, zaštita trudnica i majki od otkaza i borba protiv svih prepreka punoj integraciji na tržište rada.

Kao suprugu i ocu dvoje djece, položaj obitelji iznimno mi je važan. Svjestan sam brojnih zadaća koje stoje pred roditeljima u njihovom svakodnevnom životu, ali i važnosti odgovora na izazove koji stoje pred mladima prilikom odlučivanja o zasnivanju obitelji. Trenutno se diljem Hrvatske gradi, obnavlja ili oprema preko 500 dječjih vrića.  Nastavit ću se zalagati za projekte koji doprinose potpori snažne obitelji.

Cijeli program možete pogledati ovdje (Program HDZ-a).