fbpx
01. veljače 2023.

Nastavak borbe za snažnu Hrvatsku u sigurnoj Europi

Fokus parlamentarnog rada u 2023. godini za portal Euractiv.hr

Osnažena punim povratkom Europi u vrijeme tektonskih promjena, usprkos svim izazovima, Hrvatska u godini pred nama ima sve predispozicije postati snažnija i uređenija država.
Kao hrvatski eurozastupnik, imam odgovornost doprinijeti tome predanim radom u Bruxellesu, Strasbourgu, kao i u Hrvatskoj. Nastavit ću se stoga, zajedno s kolegama i suradnicima, boriti za snažnu Hrvatsku u sigurnoj Europi, okrenutu budućnosti, uz svijest o dubini i brzini promjena koje živimo.

Kao i dosad, upozoravat ću na migracijske pritiske koji ugrožavaju naš teritorij te se boriti protiv instrumentalizacije migranata u destabilizaciji Hrvatske i Europe. Nastavit ću podržavati razvoj hrvatske digitalne industrije jer je to prvoklasna prilika za ubrzani razvoj Hrvatske i sudjelovati u oblikovanju europskih digitalnih politika. I dalje ću obilaziti sve krajeve Hrvatske uz promoviranje europskih razvojnih instrumenata koji mogu pomoći ostanku hrvatskih obitelji u svojoj državi.

Nasuprot ideološkim pokusima, branio sam i branit ću naše demokršćanske vrijednosti na europskoj pozornici, zalagati se za zaštitu kršćana i vjerskih sloboda, života i obitelji, Hrvata izvan Hrvatske, a osobito u Bosni i Hercegovini, očuvanje hrvatskog identiteta, kulture i jezika, upozoravati na važnost očuvanja europske kulture, kao i kulture sjećanja na žrtve nedemokratskih režima.

Borit ću se protiv atmosfere malodušja i beznađa. U proteklih 30 godina postigli smo ogromne stvari, a sada je na nama da svojim znanjem i trudom iskoristimo sve što nam Europa pruža te izborimo snažnu poziciju za Hrvatsku u novoj eri u kojoj živimo.