fbpx
14. svibanj 2024.

102. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, u sklopu izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice, obilježio je 102. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana polaganjem vijenaca i svijeća na Mirogoju te u Velikom Trgovišću.

U Velikom Trgovišću, nakon obilaska spomen kuće dr. Franje Tuđmana, uslijedio je znanstveni skup posvećen ostavštini prvog hrvatskog predsjednika, u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Na znanstvenom skupu sudjelovali su predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, glavni tajnik Krunoslav Katičić, ravnatelj Zakladne uprave Srećko Prusina, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, kandidati na listi za europske izbore – Davor Ivo Stier, Nikolina Brnjac, Sunčana Glavak, Tomislav Sokol, Marko Pavić, Ante Mihanović, Danijel Marušić i Marijana Petir, te ostali stranački i državni dužnosnici. 

‘Franjo Tuđman je dobro razumio da Hrvatska civilizacijski pripada Europi i da nam je mjesto u obitelji slobodnih europskih naroda, ali i još važnije – znao je to ostvariti uključivom, odlučnom i odgovornom politikom. S ponosom smo se prisjetili prvog hrvatskog predsjednika danas u Velikom Trgovišću’, proučio je tom prigodom zastupnik Ressler.