fbpx
23. kolovoz 2023.

Komemorativni skup za Đuru Pericu

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na komemorativnom skupu u Matici Hrvatskoj za Đuru Pericu, bivšeg saborskog zastupnika te počasnog predsjednika Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice. 

 

Na komemorativnom skupu sudjelovali su predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Andrej Plenković, zamjenik predsjednika i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, glavni tajnik i saborski zastupnik Krunoslav Katičić, međunarodni tajnik i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar graditeljstva Branko Bačić, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, zastupnici u Hrvatskom saboru, stranački dužnosnici te obitelj preminulog Đure Perice

 

„S ponosom ćemo Vas se sjećati kao nepokolebljivog domoljuba koji se odmah po izlasku na slobodu poslije 14 godina zatvora stavio na raspolaganje dr. Franji Tuđmanu i hrvatskoj državi. I generacije iza nas, dragi Đuro, pamtit će Vas kao Čovjeka koji nikada nije ustuknuo u vjeri u svoj hrvatski narod i Domovinu“.