fbpx

Hrvatska

Vjerujem u Hrvatsku.

Nakon stoljeća težnje za slobodom, samostalnost i neovisnost ostvarili smo odlučnošću i ustrajnošću cijelog hrvatskog naroda. Zajedništvom domovinske i iseljene Hrvatske postigli smo najveće povijesne uspjehe. Uveden je višestranački politički sustav i provedeni su prvi višestranački izbori nakon više desetljeća jednostranačja.

U obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu slomili smo agresiju velikosrpskog Miloševićevog režima; postali smo samostalna i neovisna država priznata u međunarodnoj zajednici, a teritorijalnu cjelovitost smo morali izboriti oslobodilačkim vojno-redarstvenim operacijama, kao i mirnom reintegracijom hrvatskoga Podunavlja.

Prije deset godina ušli smo u najsnažniji vojno-politički savez u povijesti – Sjevernoatlantski savez (NATO), a 2013. u Europsku uniju, zajednicu najrazvijenijih europskih država, gdje Hrvatska povijesno i kulturno i pripada. Time smo ostvarili i cilj koji je postavio još prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman da Hrvatska sudjeluje u stvaranju i provođenju europskih politika.

Međutim, Hrvatska tek treba postati društvo u kojem će svaki pojedinac moći vlastitim radom i zalaganjem ostvariti uspjeh i zasnovati svoju obitelj u svim krajevima zemlje. Danas se, drugim sredstvima nego 1990-ih, borimo za solidarnije i uređenije društvo, zdrav gospodarski rast i vraćanje povjerenja u institucije. Pozitivni gospodarski pokazatelji – rast BDP-a, zaposlenosti, izvoza, povećanje kreditnog rejtinga, smanjenje poreza i adminstrativnih troškova – pokazuju da moramo nastaviti s izgradnjom Hrvatske za generacije.

Cijeli program možete pogledati ovdje (Program HDZ-a).