fbpx
31. ožujak 2023.
Lokalne aktivnosti

Zelena i plava Dubrava

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na panelu ‘Ekonomija i društvo u kontekstu umjetne inteligencije’ u sklopu stručnog skupa ‘Digitalne kompetencije, umjetna inteligencija i inovacije – temelj razvoja ekonomije i društva znanja’ u organizaciji udruge Zelena i plava Dubrava. 

Uvodno su se okupljenima obratili predsjednik udruge Zelena i plava Dubrava Mislav Majcan, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava Ilija Sliško i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava Trpimir Majcan, nakon čega je uslijedio panel na kojem je, uz zastupnika Resslera, sudjelovao i predsjednik Upravnog vijeća na Effectusu Robert Kopal. Zastupnik Ressler istaknuo je kako o pametnoj društvenoj prilagodbi razvoju umjetne inteligencije ovisi budućnost Hrvatske, Europe i čovječanstva, uz isticanje razvoja Hrvatske i Europe na pragu tektonske gospodarske i društvene transformacije zbog umjetne inteligencije. 

Nakon panela, uslijedio je prikaz primjera dobre prakse u kontekstu digitalne kompetencije, umjetne inteligencije i inovacija kojeg je predstavio predsjednik Hrvatske zajednice inovatora Miljenko Šimpraga. Također, uslijedila su izlaganja Andreje Marcetić s Instituta za poslovnu izvrsnost, poduzetništvo i održive sustave, ravnateljice IX. gimnazije Sonje Lušić Radošević te profesora Industrijske strojarske škole te Osnovne škole Ive Andrića u Zagrebu.