fbpx
17. siječanj 2023.
Europski parlament

Zdravorazumske politike su izdigle Europu, zdravorazumske politike će Europu i očuvati

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je u plenarnoj raspravi oko predstavljanja programa aktivnosti šestomjesečnog švedskog predsjedništva, koje je započelo 1. siječnja. Prioritete švedskog predsjedanja predstavio je švedski premijer Ulf Kristersson

Švedsko predsjedanje Vijećem Europske unije ustvrdilo je četiri prioriteta, uz poseban naglasak na pitanje sigurnosti, otpornosti, zelene i energetske tranzicije te konkurentnosti Europske unije u vrijeme velikih globalnih promjena. Zastupnik Ressler naglasio je kako su tektonske sigurnosne promjene pokazale da se mir na europskom kontinentu ne smije uzimati olako. “Europa, kao najbolje mjesto za život na svijetu, ako to želi ostati, mora ozbiljno shvatiti ulaganje u svoju sigurnost, uključujući i sigurnost granice, kao i imperativ gospodarske i tehnološke konkurentnosti. U oba područja – i sigurnosti i konkurentnosti – švedsko predsjedanje može usmjeriti Europu u pravom smjeru”, rekao je Ressler.

Kao član najužeg tima Europske pučke stranke za reformu sustava migracija i azila, zastupnik Ressler posebno je pozdravio prioritet rješavanja migracijskog izazova, domene koje kritično utječe na sve sektore te je istinski test europske politike i civilizacije. Također, zastupnik je pozvao kako se angažman s hrvatskim neposrednim susjedstvom – Bosnom i Hercegovinom te ostalim državama jugoistoka Europe – ne smije zanemariti. “Češko predsjedanje će Hrvatska pamtiti kao vrlo kvalitetno, a Švedskoj želim puno uspjeha u teškom vremenu. Vratimo se našim temeljima. Zdravorazumske politike su izdigle i Švedsku i Europu, zdravorazumske politike će Europu i očuvati”, zaključio je Ressler.