fbpx
12. ožujak 2022.
Lokalne aktivnosti

Zastupnik Ressler u posjetu Rijeci

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju. 

Svoj je posjet započeo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, gdje je studentima održao predavanje pod nazivom „Hrvatska i Europa u epohi promjena i neizvjesnosti“, a susreo se i s prodekanicom za međunarodnu suradnju, Sandrom Winkler. Na predavanju se osvrnuo na velike promjene s kojima se suočavamo u posljednje vrijeme, napose u kontekstu rata u Ukrajini te borbe s Covid-19 pandemijom i njenim razornim posljedicama po naše zdravlje, zdravstvene sustave i gospodarstvo. Zastupnik Ressler predstavio je svoj rad u Europskom parlamentu te odgovarao na pitanja studenata.

„Živimo u vrijeme tektonskih promjena. Okolnosti Covid-19 pandemije značajno su promijenile našu svakodnevnicu, uzrokujući veliku gospodarsku krizu. Ruska agresija na Ukrajinu situaciju je učinila još složenijom, jasno ukazujući kako završava epoha u kojoj se europski mir uzimao zdravo za gotovo“, istaknuo je Ressler u svom predavanju.

U kontekstu Programa Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS), zastupnik je posjetio Ekonomsku školu Mije Mirkovića Rijeka. U susretu s učenicima i njihovom mentoricom, Sonjom Doboviček, upoznao se s njihovim radom u kontekstu ovog Programa, ali i saslušao njihove poglede na europske i svjetske aktualnosti. Ovaj vrijedan Program ima za cilj podići razinu svijesti o europskoj parlamentarnoj demokraciji, ulozi Europskog parlamenta i europskim vrijednostima među učenicima gimnazija i srednjih strukovnih škola.  

Važan dio posjeta sačinjavao i sastanke s lokalnim poslovnim inicijativama. Na susretu s Mateom Starčevićem Filipovićem, osnivačem i direktorom startupa BrightDock, Ressler se upoznao s poslovanjem ove mlade, ali uspješne i inovativne riječke IT tvrtke, koja iza sebe ima značajne projekte, s velikim svjetskim igračima, a koja trenutno razvija novu društvenu mrežu.

Sastao se i s predstavnicima Poduzetničkog centra „Vinodol“. Direktorica Ivona Blažević i njeni suradnici pobliže su predstavili aktivnosti Centra te vrijedne inicijative s kojima pomažu lokalne tvrtke u Novom Vinodolskom, Vinodolskoj općini i Crikvenici. 

Posjet je završio sastankom s predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.