fbpx
14. veljače 2020.
Europski parlament

Zastupnik Ressler postao potpredsjednik Međuskupine za demografiju

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) izabran je za potpredsjednika Međuskupine Europskog parlamenta za demografske izazove, ravnotežu obiteljskog i poslovnog života i tranzicije mladih.

Demografija, uvrštena je u temeljne politike nove Europske komisije za što je zadužena potpredsjednica Dubravka Šuica te je stavljena visoko na dnevni red za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Zastupnik Ressler, kao izvjestitelj Europske pučke stranke (EPP) za proračun Europske unije za 2021. godinu, zalaže se za snažan proračun koji mora nastaviti smanjivati ekonomske i socijalne razlike između država članica, uz posebnu pozornost prema regijama koje su izložene ozbiljnim demografskim poteškoćama i područjima zahvaćenima industrijskom tranzicijom.

Ne možemo ignorirati negativne demografske trendove koji ugrožavaju razvoj velikog dijela Europe, a osobito ruralnih sredina. Vrijeme je da proračun prepozna kako je radi kohezije i radi prave ravnopravnosti potrebno europskim instrumentima još snažnije podržati demografski ugrožene dijelove Europe

navodi zastupnik Ressler

Međuskupine u Europskom parlamentu osnivaju se na inicijativu zastupnika u svrhu razmjena stajališta o određenoj temi te za promicanje odnosa između zastupnika i civilnog društva.

Međuskupina za demografiju predstavljat će most između udruga civilnog društva te političkih dionika kako bi suradnjom i razmjenom mišljenja kreirali politike usmjerene na rješavanje demografskog izazova.

Supredsjednici Međuskupine za demografiju su Romana Tomc (EPP, Slovenija), Simona Renata Baldassarre (ID, Italija), Clotilde Armand (Renew Europe, Rumunjska), Helmut Geuking (ECR, Njemačka) i Marco Zullo (nezavisni zastupnik, Italija).