fbpx
06. ožujak 2020.
Europski parlament

Zastupnik Ressler gostovao u Poligrafu na HR-u

Zastupnik Ressler sudjelovao je u političkoj emisiji Poligraf na Hrvatskom radiju na temu migracija i situacije na grčko-turskoj granici. Uz Karla Resslera u emisiji su sudjelovali i politički tajnik SDP-a Davorko Vidović te jedan od osnivača Domovinskog pokreta Igor Peternel.

Nova grčka administracija koju predvodi premijer Kyriakos Mitsotakis za razliku od prošle lijeve vlade odlučila je ne ignorirati i ne tolerirati ilegalne prijelaze te je od prošlog vikenda uspjela odbiti preko 30 tisuća pokušaja ilegalnih ulazaka u Grčku, odnosno Europsku uniju. Grčka i Bugarska prva su linija obrane od potencijalnog migrantskog vala te im je stoga nužno pružiti snažnu europsku podršku.

Kao član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), parlamentarnog Odbora koji je fokusiran na migracijsku politiku, zastupnik Ressler je istaknuo važnost brze grčke reakcije na granici.

“Europa ne može tolerirati pokušaje nezakonitih migracija i mora imati zajednički odgovor na trenutnu situaciju. Grčka je odlučno reagirala, što je važno i za Hrvatsku koja štiti najdužu vanjsku kopnenu granicu Europske unije”, naveo je zastupnik Ressler.

U emisiji se raspravljalo i o vojsci na granicama, kao i postavljanju žice, uz naglasak na tursko otvaranje granica kako bi izbjeglice i ekonomski migranti mogli doći na vanjske granice Europske unije.

“Radi se o licemjernom iskorištavanju raseljenih osoba u jednoj geopolitičkoj igri i ne bi smjelo biti nikakve dileme za Europsku uniju. Takve ucjene ne smiju se dopustiti niti na njih nasjedati”, zaključio je Ressler.

Poligraf – politički grafikon” je politička emisija koja obrađuje najvažniji događaj tjedna. U njoj sudjeluju relevantni gosti iz političkog i javnog života, dok emisiju uređuju i vode Jasmina Popović i Mislav Togonal.