fbpx
16. prosinac 2020.
Europski parlament

Zastupnik o dugogodišnjem proračunu Europske unije

Nakon što je postignut dogovor na nedavnom sastanku lidera država članica, zastupnici Europskog parlamenta ovog tjedna naporno rade kako bi dovršili sve postupke povezane s proračunom Europske unije. Zastupnici žele osigurati da sredstva EU-a bez odlaganja dođu do građana i kompanija kojima su najpotrebnija.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (HDZ/EPP) kao član Odbora za proračune i izvjestitelj Europske pučke stranke (EPP) za europski proračun za 2021. godinu, prvi unutar novog Višegodišnjeg financijskog okvira, komentirao je odluku Europskog parlamenta koju je označio kao najvažniju unutar dosadašnjeg mandata.

“Ovo je bez ikakve dvojbe najvažnija odluka dosadašnjeg mandata koja dolazi u predbožićno vrijeme duboke neizvjesnosti za milijune obitelji diljem Europe, nakon mjeseci i godina teških pregovora. Povijesnih 1800 milijardi eura za Europu. Rekordnih 24 milijardi eura za Hrvatsku, dvostruko više nego u ovom proračunskom razdoblju. Sada je naša odgovornost to kvalitetno iskoristiti za gospodarski oporavak, zelene projekte i digitalnu transformaciju”, istaknuo je Ressler.