fbpx
16. listopad 2019.

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta – skup alumnista i svečana dodjela priznanja

U Tuheljskim Toplicama održana je svečana dodjela uvjerenja polaznicima XII. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te treći skup Alumnista Političke akademije.

Svečanosti dodjele uvjerenja o završenom programu Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta prisustvovao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković koji je naglasio važnost političkog razumijevanja mlađih generacija, što je jedan od ciljeva i naglasaka Akademije predvođene ravnateljem Srećkom Prusinom.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na svečanoj dodjeli uvjerenja prisustvovali su i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova, Mario Banožić, ministar državne imovine, Ivan Malenica, ministar uprave, Holger Haibach, voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju, dr.h.c Doris Pack, članica uprave Zaklade Konrad Adenauer i predsjednica zajednice žena Europske pučke stranke te brojni profesori i polaznici Političke akademije.

U ime predavača okupljenima se obratio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a u ime polaznika Tomislav Milunović, najbolji polaznik 12. generacije.

Nakon svečane podjele uvjerenja, održana je panel rasprava o važnosti ovakvog programa i akademije, na kojoj je sudjelovao i zastupnik Karlo Ressler kao bivši polaznik. Naglasio je važnost političkog obrazovanja mladih, koje unutar Hrvatske demokratske zajednice provodi Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, a koja uz edukaciju pruža i jedinstvenu mogućnost povezivanja s kolegama iz cijele Hrvatske.