fbpx
13. lipanj 2022.
Lokalne aktivnosti

XIX. Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na XIX. Općem saboru Hrvatske demokratske zajednice na kojem su izaslanici izabrali novo Predsjedništvo stranke te članice i članove Nacionalnog odbora čime je završen proces unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

Opći sabor otvorio je glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i saborski zastupnik Krunoslav Katičić, nakon čega su se gosti – Dragan Čović (HDZ Bosne i Hercegovine), Tomislav Žigmanov (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini), Adrian Vuksanović (Hrvatska građanska inicijativa) – obratili okupljenim izaslanicima. Govor je održao i novoizabrani predsjednik Europske pučke stranke Manfred Weber, a kao prvi međunarodni posjet izabrao je upravo Zagreb i Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice. 

Uslijedio je izvještaj o radu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića koji je istaknuo snagu zajedništva u HDZ-u i pripremi da još odvažnije predvodimo Hrvatsku u četvrtom desetljeću samostalnosti. “HDZ je u krizi ponudio vodstvo i rješenja te je snažno stao uz hrvatske građane i gospodarstvo. Kao najveća stranka borit ćemo se da Hrvatska nastavi ići naprijed! Uz dokazane ljude, vođeni demokršćanskim vrijednostima i domoljubljem, nastavljamo predano raditi na dobrobit svih hrvatskih građana”, naglasio je predsjednik Plenković. Govor su održali i zamjenik predsjednika stranke i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te glavni tajnik Krunoslav Katičić

Zastupnik Ressler također je održao govor na Općem saboru u kojem je istaknuo kako temeljne vrijednosti Hrvatske demokratske zajednice u novom vremenu kušnje, opasnosti i izazova dodatno dobivaju na značaju. “Potrebnije nego ikada su nam odgovorne politike zdravoga razuma, a ne svađalaštvo i pretvaranje politike u cirkus. Zajedništvo i okupljanje u borbi za nacionalne interese, a ne sektaštvo i ideološka mržnja. Ulaganje u sigurnost i obranu, a ne relativiziranje i rastakanje hrvatskih institucija. Vjera u snagu naše Hrvatske, a ne bezdušnost ili floskule o tome da se za neovisnu Hrvatsku nije vrijedilo boriti”, zaključio je zastupnik Ressler govor pred izaslanicima na Općem saboru. 

Novoizabrani članovi Predsjedništva stranke su gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, župan Virovitičko-podravse Igor Andrović, župan Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban, župan Sisačko-moslavačke Ivan Celjak, državni tajnik Šime Erlić, županica Požeško-slavonse Antonija Jozić, župan Bjelovarsko-bilogorske Marko Marušić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, župan Ličko-senjske Ernest Petry i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.