fbpx
15. travanj 2020.
Europski parlament

Videokonferencija za novinare uoči plenarne sjednice

Uoči plenarne sjednice Europskog parlamenta koja će se održati u četvrtak i petak, 16. i 17. travnja, održana je videokonferencija za medije na kojoj je sudjelovao zastupnik Karlo Ressler (HDZ / EPP).

Uoči plenarne sjednice Europskog parlamenta koja će se održati u četvrtak i petak, 16. i 17. travnja, održana je videokonferencija za medije na kojoj je sudjelovao zastupnik Karlo Ressler (HDZ / EPP). Uz zastupnika Resslera, na videokonferenciji sudjelovali su zastupnici Tonino Picula i Valter Flego.

Tema konferencije za medije u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj bila je rasprava i glasovanje o novom paketu mjera koordiniranog odgovora Europske unije na posljedice izazvane pandemijom COVID-19.

Ovo je trenutak istine za Europu. U izvanrednoj situaciji pandemije, jedino brzim i konkretnim potezima, kombinirajući europske i nacionalne mjere, mogu se ublažiti negativne gospodarske posljedice i pomoći gospodarstvu s glavnim ciljem očuvanja radnih mjesta. Kriza pogađa sve države članice, ali posljedice će biti teže za neke sektore, kao što je turizam, kojima će zbog toga biti potrebna dodatna pomoć

naglasio je zastupnik Ressler na videokonferenciji

Kao izvjestitelj za proračun Europske unije za 2021. godinu i kao član Odbora za proračune (BUDG) zastupnik Ressler je istaknuo važnost nadolazećeg proračuna koji mora odgovoriti na zdravstvenu i gospodarsku krizu u Europskoj uniji.

Proračun za sljedeću godinu bit će sada još važniji za oporavak i podršku najpogođenijima krizom, a osobito za zaštitu radnika, malih i srednjih poduzeća. To je i moj prioritet kao izvjestitelja EPP-a za proračun za 2021. kako bi se za oporavak iskoristio svaki euro na raspolaganju i kako gospodarska kriza ne bi bila duža i teža nego što je to neizbježno

zaključio je Ressler

Plenarna sjednica, zbog mjera predostrožnosti, održat će se na daljinu, a koristit će se alternativni sustav glasanja na daljinu.