fbpx
14. rujan 2020.
Europski parlament

Videokonferencija Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj ususret plenarne sjednice

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je u tradicionalnoj videokonferenciji za medije u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj usuret nadolazeće plenarne sjednice koja će se održati u Bruxellesu. Na videokonferenciji, uz zastupnika Resslera, sudjelovali su zastupnik Tonino Picula te voditelj Odjela za praćenje javnog mnijenja u Europskom parlamentu Philipp Schulmeister.

Rasprava o stanju Unije održat će se 16. rujna, na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, u vremenu u kojem Europska unija prolazi jednu od najtežih godina u svojoj povijesti. Tradicionalno, riječ je o jednoj od najvažnijih rasprava na razini EU-a tijekom koje demokratski izabrani predstavnici europskih građana propituju rad Europske komisije.

“Nakon zdravstvenog i gospodarskog šoka pred Europom je još uvijek neizvjestan ostatak godine. Nalazimo se na prekretnici. Potrebna nam je konkretna solidarnost prema najpogođenijima i digitalna transformacija kako bi oporavak bio zaista uspješan i za nove generacije”, istaknuo je Ressler.

Kao izvjestitelj Europske pučke stranke (EPP) za proračun za 2021. godinu, zastupnik Ressler istaknuo je važnost uspješnih i konstruktivnih pregovora o novom dugogodišnjem proračunu, Fondu oporavka i programu EU sljedeće generacije.

“Parlament želi osnažiti VFO u području zdravstva, obrazovanja, programa usmjerenih na zaštitu vanjske granice. Jedini pravi način na koji će se politički prioriteti o kojima ćemo čuti u govoru o stanju Unije te raspravljati na plenarnoj sjednici pretvaraju u konkretne politike koje imaju učinka na poljoprivrednike, poslodavce, radnike u Hrvatskoj i EU-u je upravo dugogodišnji proračun”, zaključio je Ressler.