fbpx
07. srpanj 2021.
Europski parlament

Uspostava Fonda za azil, migracije i integraciju

Zastupnici u Europskom parlamentu raspravljali su i o uspostavi Fonda za azil, migracije i integraciju. Riječ je o Fondu vrijednom 9,88 milijardi eura koji će osigurati potrebne alate za odgovor na nove izazove povezane s migracijama unutar Europske unije, uz snažniju suradnju s trećim zemljama te podjele odgovornosti između država članica Europske unije.

Zastupnik Ressler, kao član najužeg tima Europske pučke stranke za pregovore o novom Paktu za migracije i azil, naglasio je kako su uspješne politike migracija, azila i integracije, uz upravljanje granicama, nemoguće bez konkretne financijske podrške te da zemlje na vanjskoj granici, poput Hrvatske, sredstvima osnažuju svoju policiju najmodernijom opremom, povećavaju sigurnost uz puno poštivanje nacionalnih i europskih propisa.

“Zemlje na vanjskoj granici, poput Hrvatske, osnažuju tako svoju policiju najmodernijom opremom, povećavaju sigurnost, uz puno poštivanje nacionalnih i europskih propisa.  Jedino koordinirane uravnotežene politike mogu dovesti do suzbijanja zlouporaba, povratka onih koji ne ostvaruju pravo na međunarodnu zaštitu, bolje suradnje s trećim zemljama i kvalitetne integracije koja će spriječiti stvaranje paralelnih društava. Svaka država članica ima svoje potrebe, ali migracijske politike odgovornost su svih, neovisno o geografskom položaju i posebnostima”, zaključio je Ressler.