fbpx
08. prosinac 2019.
Europski parlament

U Kijevu održano Vijeće Mladeži Europske pučke stranke

U Kijevu je od 5. do 8. prosinca održano Vijeće Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) na kojem je sudjelovao i zastupnik Ressler kao potpredsjednik. Samo Vijeće održano je pod nazivom Promjenjiva vremena - raznolikost učenja, a naglasak je stavljen na poziciju mladih u Europi.

Glavna tema Vijeća bile su ubrzane promjene u načinu učenja i obrazovanja, dok su na inicijativu Mladeži HDZ i Mladeži HDZ BiH posebnom rezolucijom Stvaranje boljih mogućnosti za mlade i mlade u obitelji u ruralnim i udaljenim sredinama naglašeni programski prioriteti Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije u 2020. godini.

Za vrijeme zasjedanja Vijeća u glavnom gradu Ukrajine analizirana je i politička, odnosno društvena situacija ove europske države.

Ukrajina je najveća europska zemlja, zemlja koja je još uvijek u ratu i s okupiranim teritorijima. Vijeće Europske pučke stranke u Kijevu zato je bilo i poruka podrške i solidarnosti, kakvu je i Hrvatska cijenila kad nam je bilo najpotrebitije

navodi zastupnik Ressler

Zastupnik Ressler moderirao je panel raspravu Budućnost vanjske politike Europske unije te je na marginama Vijeća održao niz razgovora – s bivšim ukrajinskim predsjednikom Petrom Poroshenkom, zastupnicima u Europskom parlamentu Davidom McAllisterom i Lidiom Pereirom te mladim članovima ukrajinskih sestrinskih organizacija mladih. Na samom kraju zasjedanja Vijeća prezentiran je plan djelovanja YEPP-a za 2020. godinu te pozicija Hrvatske za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije od 1. siječnja 2020.

Zastupnik Ressler moderirao je panel raspravu Budućnost vanjske politike Europske unije te je na marginama Vijeća održao niz razgovora – s bivšim ukrajinskim predsjednikom Petrom Poroshenkom, zastupnicima u Europskom parlamentu Davidom McAllisterom i Lidiom Pereirom te mladim članovima ukrajinskih sestrinskih organizacija mladih.

 

Na samom kraju zasjedanja Vijeća prezentiran je plan djelovanja YEPP-a za 2020. godinu te pozicija Hrvatske za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije od 1. siječnja 2020.