fbpx
04. listopad 2019.
Europski parlament

Traže se stažisti

Zastupnik Karlo Ressler traži zainteresirane osobe za stažiranje u Uredu zastupnika u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Planirano trajanje staža je 6 tjedana, a odvijat će se kroz 2020. godinu i nastojat će se, koliko je to moguće, izaći u susret kod dogovora o točnom terminu nakon odabira stažista. Stažisti se zapošljavaju na puno radno vrijeme, a svi stažisti imaju pravo na mjesečnu naknadu, sukladno odgovarajućim pravilima Europskog parlamenta.

Budući stažisti imat će prilike raditi kao stručna i administrativna potpora zastupniku i asistentima, pratiti rad parlamentarnog Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), Odbora za proračune (BUDG), Izaslanstva za odnose s Narodnom Republikom Kinom, Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije te ostalih parlamentarnih odbora i plenarnih sjednica. Uz praćenje, angažirano bi analizirali relevantne zakonodavne prijedloge, pratili relevantne događaje u Hrvatskoj i Europskoj uniji, te bili podrška u organizaciji konferencija, dolaska posjetitelja te odgovaranja na upite zainteresiranih građana.

Kandidat/kinja mora biti državljanin/ka države članice Europske unije ili države pristupnice/kandidatkinje, uz potpunu poslovnu sposobnost. Očekuje se izvrsno poznavanje hrvatskog jezika, napredno korištenje engleskog jezika, a znanje drugih službenih jezika Europske unije je prednost. Također, kandidat/kinja mora pohađati ili imati završen preddiplomski ili diplomski studij (poželjno društvenog usmjerenja), uz poznavanje osnova informatičke pismenosti, rada na računalu te rada na društvenim mrežama.

Kandidat/kinja ne može pristupiti testiranju ako je za vrijeme stažiranja strana ugovora o radu ili ima bilo kakav radni ugovorni odnos (osim ako staž predstavlja dio stručnog usavršavanja ili dio akademskih istraživačkih aktivnosti). Također, ako je već prethodno bio/la stažist u zastupničkom uredu ili je radio/la kao lokalni ili akreditirani parlamentarni asistent u zastupničkom uredu.

Od kandidata/kinja očekuju se razvijene analitičke i istraživačke vještine, uz izraženu spremnost na rad u intenzivnom međunarodnom okruženju. Izražen interes za međunarodne te europske poslove i politike, razumijevanje strukture, nadležnosti i procedura europskih institucija te vrlo dobro izražavanje u govoru i pismu također su poželjne osobine kandidata/kinja.

Kandidati moraju svoj životopis poslati na adresu e-pošte info@karloressler.eu , uz naznaku “Stažiranje – [prezime kandidata]”, najkasnije do 28. listopada 2019. Naknadno pristigle prijave neće se razmatrati. Za kandidate koji prođu inicijalni selekcijski postupak, bit će organizirano testiranje s područja općeg znanja, međunarodnih odnosa i europskih institucija, nakon čega će se, ovisno o rezultatu, pozivati na stažiranje.

 

Poziv možete preuzeti ovdje.