fbpx
13. studeni 2023.
Europski parlament

Sveta misa u Europskom parlamentu za Vukovar i Škabrnju

U Europskom parlamentu slavljena je sveta misa za žrtve Vukovara i Škabrnje, ususret Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Misu je predvodio voditelj Hrvatske katoličke misije ‘Aachen’ fra Ivica Radić

Prisjećajući se 32. obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, svetoj misi nazočili su zastupnici u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol (EPP), Tonino Picula (S&D), potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, veleposlanik u Belgiji Josip Paro, glasnogovornik Vlade Marko Milić, vojni predstavnik Republike Hrvatske pri NATO-u i Europskoj uniji general-pukovnik Boris Šerić, zamjenik stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO-u Mirko Ujdenica, te ostali članovi, asistenti i stažisti u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji. 

‘Dostojanstveno, molitvom i sjećanjem iskazana je zahvalnost i poštovanje hrvatskim braniteljima te žrtvi Vukovara i Škabrnje u obrani domovine. Njima dugujemo samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku’, zajedno su poručili zastupnici.