fbpx
30. svibanj 2023.
Lokalne aktivnosti

Svečani koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu

Svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježen je Dan državnosti i deseta godišnjica hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na svečanom koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu, u povodu obilježavanja Dana državnosti i desete obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji. Na programu su bila poznata djela Verdija, Wagnera, Straussa Sr., Lisinskog, Tijardovića, Gotovca i Zajca, a na koncertu su nastupili balet, zbor i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta, te operni solisti Valentina Fijačko Kobić, Darija Auguštan, Dubravka Šeparović Mušović, Emilia Rukavina, Domagoj Dorotić, Filip Filipović, Ljubomir Puškarić, Marin Čargo, Benjamin Šuran, Luciano Batinić i Siniša Štork, uz dirigenta maestra Iva Lipanovića

Okupljenim visokim uzvanicima obratio se predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo kako je Hrvatska danas čvrsto u jezgri europskog projekta mira, suradnje i solidarnosti, poštovana i uvažena od partnera, nakon teško izborene samostalnosti i neovisnosti. ‘Proteklih tri desetljeća za hrvatski je narod jedinstveno povijesno razdoblje, u kojem smo u prekretničkim trenucima za europski kontinent, padom željezne zavjese, rušenjem Berlinskoga zida, ostvarili svoju slobodu, svoju neovisnost i samostalnost. Stoga se i danas trebamo prisjetiti vizionarskih i državničkih poteza prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, tadašnjih saziva sabora i vlada, a iznad svega odlučnosti i hrabrosti hrvatskih branitelja koji su obranili Hrvatsku u Domovinskom ratu’, poručio je Plenković.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler istaknuo je u izjavi za medije kako se svečanim obilježavanjem Dana državnosti – misom za Domovinu i proslavom u Hrvatskom narodnom kazalištu – prisjećamo svih onih koji su kroz povijest sanjali hrvatsku državu, onih koji su je stvarali i onih koji su je uz teške žrtve izborili i obranili.