fbpx
25. studeni 2022.
Lokalne aktivnosti

Susret sa županom i EYE u Varaždinu

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Varaždinsku županiju gdje se susreo sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, uz sudjelovanje na Europskom događaju za mlade (EYE), jednog od najznačajnijih događaja za mlade na europskoj razini.

Prilikom susreta sa županom Stričakom zastupnik Ressler je istaknuo kako su snažni, obrazovani i neovisni ljudi temelj svakog uspješnog društva, a da upravo Varaždinska županija svojim projektima pokazuje koliko su joj mlade generacije u fokusu. “Mladi su danas suočeni s nevjerojatnim izazovima, ali upravo oni imaju snagu i energiju pronaći načine kako se suočiti s njima. Uvjeren sam kako ćete i dalje nastaviti ulagati u mlade, odnositi se prema njima kao ravnopravnim dionicima u procesu donošenja odluka i kreiranju politike za mlade u županiji”, rekao je zastupnik Ressler.

Europski događaj za mlade okupio je nekoliko stotina mladih iz cijele Hrvatske i Europe, a sudionici su imali prilike otvarati teme važne mladim generacijama, uz ravnopravan dijalog s donositeljima odluka, zastupnicima u Europskom parlamentu te predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva. Prije panela o rezultatima Europske godine mladih 2022., na kojem je sudjelovao i zastupnik Karlo Ressler, prisutnima su se obratili predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić te zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak. Uz zastupnika Resslera, u panel raspravi sudjelovao je i zastupnik Predrag Fred Matić, u ime organizatora Nino Preložnjak te članica savjetodavnog tijela za pitanja mladih u Vijeću Europe Pia Šlogar.