fbpx
11. listopad 2022.
Europski parlament

Susret sa slavonskim županima u Parlamentu

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na sastanku hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu s pet slavonskih župana i voditeljem hrvatskog izaslanstva u Odboru regija Nikolom Dobroslavićem, županom Dubravačko-neretvanske županije, u okviru Europskog tjedna regija i gradova koji se ovoga tjedna održava u Bruxellesu.

Uz zastupnika Resslera, na sastanku su sudjelovali zastupnice Sunčana Glavak, Željana Zovko i Biljana Borzan te zastupnici Tomislav Sokol, Valter Flego, Tonino Picula i Ladislav Ilčić, kao i županica Antonija Jozić, župani Ivan Anušić, Igor Andrović, Danijel Marušić, Damir Dekanić i Nikola Dobroslavić, saborski zastupnik Pero Ćosić te predstavnici županijskih vlasti.

Na sastanku se raspravljalo o temama od zajedničkog interesa, od zelene i digitalne transformacije na istoku Hrvatske, pitanju sigurnosti, migracija, negativnih demografskih trendova i ulasku u Schengensko područje. Zastupnik Ressler naglasio je da poljuljana sigurnosna arhitektura Europe još jednom pokazuje koliko su isprepletene lokalne, nacionalne i europske politike. „Intenzitet dubokih promjena upućuje nas na dodatnu suradnju i koordinaciju lokalne, nacionalne i europske razine, uz usklađeno strateško djelovanje, inteligentno povezivanje i nastavak osnažene europske dimenzije razvoja Slavonije i Hrvatske“, rekao je Ressler.