fbpx
11. listopad 2022.
Europski parlament

Susret s gradonačelnikom Vinkovaca

Zastupnik Karlo Ressler održao je sastanak s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem te predstavnicima gradskih vlasti, koje je zastupnik ugostio u sklopu Europskog tjedna regija i gradova. Uz zastupnika Resslera, na sastanku je sudjelovala i zastupnica Sunčana Glavak

Na sastanku se raspravljalo o utjecaju pandemije COVID-19 i ruske vojne agresije na Ukrajinu na gospodarski i energetski izazov na području Grada Vinkovaca, kao i o temama poput kulture te povezanim nadolazećim aktivnostima u Europskom parlamentu s ciljem promocije Vinkovačkih jeseni. 

Zastupnik Ressler je istaknuo kako su vidljive promjene nakon devet godina članstva u Europskoj uniji, ali i kako ćemo svjedočiti još drastičnijim promjenama u desetljeću ispred nas. “Vinkovci su grad tradicijske kulture, uz kontinuitet života od više od osam tisuća godina. Zahvaljujući proaktivnoj suradnji lokalne, nacionalne i europske vlasti, svjedočimo velikim razvojnim projektima koji značajno utječu na kvalitetu života, rada i obrazovanja na Bosutu”, rekao je zastupnik Ressler.