fbpx
08. veljače 2022.

Susret s glavnom europskom tužiteljicom

Zastupnik Ressler sastao se s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Kovesi u sjedištu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Luksemburgu.

Ured europskog tužitelja počeo je sa svojim radom 2021. kao neovisno tijelo istraživanja i procesuiranja kriminalnih slučajeva počinjenih na štetu europskih financijskih interesa. To uključuje kaznena djela u korištenju europskih fondova, prijevare u sustavu PDV-a, pranje novca, korupciju i druge kriminalne radnje.

Glavna europska tužiteljica Kovesi predstavila je rad Ureda, primjere pozitivne prakse i izazove u postizanju pune funkcionalnosti. Sastanku je prisustvovala i Tamara Laptoš, europska tužiteljica iz Hrvatske.

Kao glavni pregovarač Parlamenta za europski proračun za 2022., zastupnik Ressler je uspio osigurati dodatna financijska sredstva i zapošljavanje službenika radi ispunjavanja glavnih zadaća Ureda. U razgovoru je istaknuo da potporu Uredu i dalje vidi kao važnu zadaću Europskog parlamenta, na čemu će nastaviti raditi u Odboru za proračun i Odboru za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove.