fbpx
15. studeni 2019.
Lokalne aktivnosti

Srednjoj školi Čakovec ploča ‘Škola ambasador Europskog parlamenta’

Srednja škola Čakovec jedina je škola u Međimurskoj županiji nositelj statusa Škole ambasadora Europskog parlamenta, programa koji se od školske godine 2016./2017. provodi u svim državama članicama Europske unije. Ciljevi samog projekta su promicanje europske parlamentarne demokracije, uključenog stanovništva te razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije.

Ploču, koju je škola dobila kao nositelj ovog europskog projekta, zajedno su otkrili ravnateljica Gordana Ramušćak te zastupnik Ressler koji je tom prilikom uputio čestitke svim učenicima i samim djelatnicima škole na promociji europskih vrijednosti te predanom radu. Ovaj događaj podržali su i pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Blaženka Novak te predstavnici Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec Marija Stanković i Branko Matuza.

Sama ploča podsjetnik je na rad skupine učenike te mentora Mladena Tote koji su u posljednjih šest godina sudjelovali u fakultativnoj grupi Europsko građansko društvo te inicirali cijeli niz aktivnosti vezanih uz Europsku uniju, poput organizacije EU kvizova i sudjelovanja na samim radionicama.

Nakon otkrivanja ploče te uručenje priznanja sudionicima fakultativne grupe, zastupnik Ressler održao je interaktivno predavanje učenicima Srednje škole Čakovec kroz koje ih je uvodio u procese koji se odvijaju unutar Europske unije, ali i ukazao na važnost veće političke participacije mladih te na nadolazeće demografske, gospodarske i političke izazove.