fbpx
25. veljače 2023.
Lokalne aktivnosti

Skup potpore Ukrajini na glavnom zagrebačkom trgu

Zastupnik Karlo Ressler, na poziv ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj Vasilja Kiriliča,  sudjelovao je na skupu potpore Ukrajini i ukrajinskom narodu na trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 

Na skupu sudjelovali su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnik Davor Ivo Stier, veleposlanica Švedske Diana Madunić, države članice koja trenutno predsjeda Vijećem Europske unije, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula te Ksenija Levčenko, ukrajinska državljanka koja je bila primorana napustiti Ukrajinu uslijed ruske agresije, uz više stotina ukrajinskih i hrvatskih građana koji su pružili podršku Ukrajini u ovim teškim vremenima. Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič, inicijator današnjeg skupa “Hrvatska za Ukrajinu”, pohvalio je snažan duh Ukrajinaca u proteklih godinu dana, uz zahvalu Vladi, Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu na snažnom angažmanu i pomoći ukrajinskom narodu.

“Danas smo se okupili na glavnom zagrebačkom trgu kako bi iskazali svoje poštovanje milijunima Ukrajinaca, hrabrim braniteljima, njihovim obiteljima, ali i svim civilima koji su već godinu dana žrtva nemilosrdne protucivilizacijske ruske agresije, kao i onima koji su već godinu dana u borbi i ratu za slobodu, za budućnost Ukrajine, kao i budućnost Europe koju danas poznajemo. Hrvatski narod od prvog trenutka agresije posebno razumije Ukrajinu i ukrajinski narod jer su sjećanja na nasrtaje velikosrpskog režima još uvijek duboka. Hrvatska je obranila i izborila svoju slobodu, a učinit ćemo sve da i naša prijateljska Ukrajina učini isto”, poručio je zastupnik Ressler u svom obraćanju na skupu.