fbpx
16. studeni 2023.
Lokalne aktivnosti

Sastanak sa županom Brodsko-posavske županije

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler posjetio je Brodsko-posavsku županiju prilikom čega se susreo sa županom Danijelom Marušićem. Na sastanku, na kojem su sudjelovali i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, ravnatelj Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Damir Mirković te pročelnici Brodsko-posavske županije, razgovaralo se o projektima koji se trenutno provode u ovoj županiji, s naglaskom na europskim fondovima. 

Župan Marušić istaknuo je kako se putem europskih fondova ulaže u ravnomjerni regionalni razvoj, gospodarstvo, poduzetništvo, poljoprivredu, zapošljavanje, inovativne, razvojne, znanstvene, kulturne, socijalne i obrazovne projekte koji stvaraju pozitivne promjene u županiji i osiguravaju bolju kvalitetu života svih stanovnika Brodsko-posavske županije. Također, župan i predsjednik Županijske skupštine predstavili su buduće projekte u Brodsko-posavskoj županiji.

Zastupnik Ressler naglasio je važnost europskih fondova koji su za mnoge zemlje, uključujući Hrvatsku, pokretač razvoja. ‘Kohezijska politika glavna je ulagačka politika Europske unije i jedan od najkonkretnijih izraza europske solidarnosti. Iznimno je važno što se u okviru kohezijske politike zadržalo sufinanciranje u visini od 85 posto europskih sredstava, što je bio ključan prioritet zastupnika iz redova Hrvatske demokratske zajednice jer bi manji udio ugrozio razvoj najpotrebitijih dijelova Hrvatske’, zaključio je Ressler.