fbpx
26. travanj 2021.
Europski parlament

Sastanak s povjerenikom Hahnom

Zastupnik Karlo Ressler održao je sastanak s Johannesom Hahnom, povjerenikom Europske komisije zaduženim za portfelj proračuna i administracije. Kao izvjestitelj Europskog parlamenta, zastupnik Ressler je na sastanku istaknuo kako će proračun za 2022. biti od presudne važnosti za oporavak od zdravstvene, gospodarske i društvene krize izazvane globalnom pandemijom COVID-19

Najveći fokus sastanka bio je na usvojenim smjernicama zastupnika temeljem čega će Europska komisija predstaviti svoj prijedlog proračuna za 2022., koji se očekuje početkom lipnja. Glavni prioriteti, uz oporavak i osnaživanje europskog gospodarstva, je digitalna i zelena tranzicija, snažna europska zdravstvena unija, te sigurno okruženje za sve europske građane, a osobito mlade generacije koje su još jednom najviše pogođene krizom.

Povjerenik Johannes Hahn zahvalio je zastupniku Ressleru na radu na proračunskim smjernicama koje su zastupnici na prošloj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta usvojili velikom većinom. Podsjetimo, proračun usmjerava preko 165 milijardi eura građanima, regijama, gradovima, poljoprivrednicima, poduzećima i ostalim korisnicima diljem Europe.