fbpx
10. listopad 2022.
Europski parlament

Sastanak s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem

Zastupnik Karlo Ressler održao je sastanak s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i zamjenikom gradonačelnika Draganom Vulinom, u pogledu zajedničke suradnje na lokalnoj i europskoj razini. Sastanak je održan u sklopu 20. izdanja Europskog tjedna regija i gradova, koje se održava od 10. do 13. listopada u Bruxellesu. 

Gradonačelnik Radić informirao je zastupnika Resslera kako se na području Grada Osijeka trenutno provode projekti vrijedni više od milijardu kuna, uz sufinanciranje iz europskih fondova. Istaknuti su projekti modernizacije tramvajske infrastrukture, izgradnje podvožnjaka u ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića, najsuvremenijeg pročistača otpadnih voda te izgradnja središnje zgrade u IT parku. Također, povećao se iznos za osječku Urbanu Aglomeraciju Osijek na ukupno 55 milijuna eura za deset jedinica lokalne samouprave. 

Zastupnik Karlo Ressler istaknuo je na sastanku kako je Osijek srednjoeuropski grad s naglašenom europskom dimenzijom te kako je dobro da je gradska vlast, predvođena gradonačelnikom Radićem, proaktivna u razumijevanju onoga što se događa u središtu Europe. Zastupnik je ocijenio i da Osijek ima veliki potencijal u područjima digitalne i zelene tranzicije. “U Osijeku svjedočimo snažnom financiranju projekata, koje dolaze iz europskih sredstava, a koji u konačnici mijenjaju život građana Osijeka na bolje, u što sam se mogao uvjeriti i prilikom posljednjeg obilaska Osijeka u pratnji gradonačelnika Radića”, rekao je Ressler

Podsjetimo, prošloga mjeseca, u organizaciji zastupnika Resslera, održana je konferencija “Digitalna transformacija Slavonije, Hrvatske i Europe’ koja je okupila predstavnike Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, znanstvene zajednice i osječke IT industrije, koja postaje sve prepoznatija i izvan granica Hrvatske.