fbpx
22. veljače 2022.
Lokalne aktivnosti

Sastanak s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem

Zastupnik Ressler posjetio je Grad Dubrovnik gdje se susreo s gradonačelnikom Matom Frankovićem. Sastanku je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Gradonačelnik Franković uvodno je zastupnika Resslera informirao o ključnim projektima za Dubrovnik financiranim iz europskih fondova i ostalim pojedinostima razvoja Grada. Dotaknuli su se i teme zagađenja Jadranskog mora koje dolazi iz Albanije, o čemu je Ressler zatražio reakciju Europske komisije.

“Više od 90 posto plastičnog i drugog otpada na hrvatske obale pristiže s juga Europe, osobito iz Albanije. Nadalje, 229 tisuća tona plastike godišnje završi u Sredozemnom moru, a zbog utjecaja struja i relativno plitkog mora, nakon prolaska kroz Otrantska vrata, Hrvatska je i na udaru plastike iz Sredozemnog mora”, istaknuo je Ressler koji je zatražio od Europske komisije rješavanje ove problematike kroz europske programe zaštite okoliša i albanske pristupne pregovore.

Gradonačelnik Franković u potpunosti je podržao ovu inicijativu, istaknuvši kako je geografski Dubrovnik prvi na udaru zagađenja. Zastupnika Resslera upoznao je s najvažnijim projektima Grada Dubrovnika, s posebnim naglaskom na projekte financirane europskim sredstvima i one koji direktno utječu na poboljšanje uvjeta života građana, kao i na demografske mjere usmjerene prema mladim obiteljima na području Grada Dubrovnika.