fbpx
11. rujan 2019.
Europski parlament

Ressler: Nominacija Šuice za potpredsjednicu Komisije je veliko priznanje

Povodom predlaganja Dubravke Šuice na mjesto potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Resser je naglasio kako je ovo značajno europsko i međunarodno priznanje te pokazatelj ugleda koji Hrvatska uživa.

Smatra kako je nominacija Dubravke Šuice za potpredsjednicu Europske komisije za područje demokracije i demografije priznanje za sve napore i europske aktivnosti koje je provodila hrvatska Vlada u proteklom razdoblju.

Ovo je prvi puta da je na razini Europske unije institucionalno prepoznat izazov demografskih promjena, što je veliki uspjeh Hrvatske. Riječ je o ključnom pitanju za Europu o kojem ovisi budući gospodarski i društveni razvoj našeg kontinenta. To uključuje sve aspekte velikih demografskih promjena kojima svjedočimo, kao i politike za djecu i mlade, razvoj ruralnih područja i ravnoteže između privatnog i poslovnog života

navodi zastupnik Ressler

Predložena Europska komisija predstavlja potrebnu geografsku, političku, generacijsku i spolnu ravnotežu.

Nadam se kvalitetnoj suradnji s predloženim članovima Europske komisije, osobito u resorima koji su ključni za mlade generacije i hrvatske građane.

zaključuje Karlo Ressler