fbpx
13. veljače 2020.
Europski parlament

Ressler: Migracije su pitanje od nacionalne i europske važnosti

Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu oštro se raspravljalo o humanitarnoj situaciji izbjeglica na vanjskim granicama Europske unije, a dobar dio rasprave odnosio se na situaciju na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U raspravi je sudjelovalo i četvero zastupnika HDZ-a, ali nažalost niti jedan drugi hrvatski zastupnik.

Hrvatska se uz Grčku danas suočava s najvećim nezakonitim migracijskim pritiskom na svojim granicama. To nije pitanje jedne političke stranke nego je to pitanje od nacionalne važnosti koje ima učinak i na sigurnost hrvatskih građana i naš ulazak u Schengen. Zato je pogotovo nejasno i potpuno neprihvatljivo da eurozastupnici SDP-a nisu željeli izreći svoje mišljenje dok su članovi njihovog Kluba neutemeljeno blatili Hrvatsku i nastojati narušiti hrvatski imidž pred europskom javnošću.

Često se poziva na suradnju hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu na pitanjima od nacionalnog značaja. Sigurnost hrvatskih građana i jučerašnja rasprava je sigurno jedno od takvih pitanja tako da su naši hrvatski kolege morali sudjelovati. Očekujem da se ubuduće uključe u rasprave i unutar svojih Klubova i na sjednicama te da se suprotstave pokušajima političkih pritisaka koji nastoje promijeniti politiku učinkovite zaštite hrvatske i europske granice od nezakonitih prelazaka.