fbpx
10. listopad 2019.
Europski parlament

Prva grupa posjetitelja u Bruxellesu – Mladež HDZ

Zastupnik Karlo Ressler ugostio je prvu grupu posjetitelja u svom uredu u Europskom parlamentu - Mladež Hrvatske demokratske zajednice. Članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži kroz dvodnevni posjet imali su prilike razgledati Europski parlament, upoznati se s načinom rada ureda Karla Resslera te samog Parlamenta.

U emisiji Iz srca Europe, uz Resslera, gostovali su i Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina, Tomislav Okroša, načelnik Općine Dubrava, Sanda Livia Maduna, vijećnica u Gradskoj skupštini Slavonskog Broda, Berislav Androš, načelnik Općine Sopje te Dalibor Bišćan, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice. Svi prisutni istaknuli su važnost uloge i političke participacije mladih na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, uz naglasak na vlastitim lokalnim sredinama.

Isprepletenost lokalne, nacionalne i europske politike naglašavali smo i kroz kampanju za europske izbore. Potrebe mladih jedan su od prioriteta mog rada u Parlamentu. Mladi moraju biti okrenuti prema budućnosti, uz izraženu svjesnost o nadolazećim velikim društvenim i tehnološkim promjenama i izazovima koji nas očekuju u nadolazećem razdoblju

naglašava Karlo Ressler

Nakon emisije, posjetiteljima su se obratili i Eva Maydell, zastupnica u Europskom parlamentu te Marian Wendt, član njemačkog Bundestaga koji su istaknuli važnost što veće involviranosti mladih u političko odlučivanje kako bi zajedno gradili bolje i uspješnije društvo.