fbpx
17. siječanj 2024.
Europski parlament

Pregovori s Ukrajinom i Moldavijom, uz povoljne zaključke za BiH, predstavljaju povijesni trenutak

Zastupnik Karlo Ressler govorio je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, na temu zaključaka sa sastanka Europskog vijeća u prosincu 2023., te na pripremi za izvanredni sastanak Europskog vijeća koji će se održati 1. veljače. Podsjetimo, Europsko vijeće 14. i 15. prosinca usvojilo je zaključke o Ukrajini, Bliskom istoku, proširenju i reformama, višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje 2021. – 2027., sigurnosti i obrani, migracijama i drugim točkama.

Zastupnik Ressler istaknuo je kako otvaranje pregovora s Ukrajinom i Moldavijom, uz povoljne zaključke u vezi Bosne i Hercegovine, za Europu predstavlja povijesni trenutak, u vrijeme kada je geopolitičko okruženje sve opasnije. ‘Treba nam odgovorno i adekvatno financiranje pomoći Ukrajini, ali i ulaganja u reformu migracija i azila, konkurentnost i podršku državama Zapadnog Balkana. Samo pet mjeseci uoči europskih izbora, u vrijeme neizvjesnosti i tektonskih promjena svijeta oko nas to je i konkretni test europske civilizacije’, poručio je Ressler

Uoči izbora za Europski parlament, koji će se održati u lipnju ove godine, zastupnik Ressler je, referirajući se na istupe zastupnika Ivana Vilibora Sinčića i Mislava Kolakušića, poručio kako nije vrijeme za eksperimente, šarlatane i diletante, koji u ovom mandatu Europskog parlamenta nisu napravili apsolutno ništa za Hrvatski niti za Europu, štoviše, nisu ni podržali rekordan investicijski paket koji mijenja Hrvatsku nabolje. ‘Nije vrijeme za besmislena nadmudrivanja. Vrijeme je za odgovornost svih europskih lidera, uz zdravorazumski pristup i fokus na sigurnost i konkurentnost’, zaključio je Ressler.