fbpx
26. studeni 2021.
Lokalne aktivnosti

Predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Zadru

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na predstavljanju projekta prve Doline za digitalne nomade u Zadru, kojeg su osmislili Mario Mrkša i Vedran Presečan. Otvorenju prve doline za digitalne nomade prisustvovali su i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, voditeljica Ureda za globalni PR HRT-a Lucijana Natalija Jerković, ravnatelj Instituta za turizam Damir Krešić te direktori lokalne i regionalne turističke zajednice Mario Paleka i Mihaela Kadija, uz podršku Zadarske županije i Hrvatske udruge poslodavaca.  

Prva ovakva dolina u Hrvatskoj zaprimila je više od 300 prijava nomada iz svih dijelova svijeta u prvih nekoliko tjedana. Primjetan je rastući trend ‘remote workinga’, a Hrvatska je u top 10 destinacija prema izboru digitalnih nomada zbog kvalitete života, prirodnih ljepota te kvalitetnog ulaganja u ovaj sektor. 

Zastupnik Karlo Ressler u svom je obraćanju pozdravio hvalevrijednu inicijativu poduzetnog dvojca te naglasio kako su prepoznali pravi trenutak dok globalno društvo pravi snažan zaokret u smjeru digitalne transformacije. “Pandemija je ubrzala digitalnu transformaciju i omogućila većem broju ljudi da budu digitalni nomadi. Hrvatska ima sve preduvjete da za njih bude sjajna destinacija”, zaključio je Ressler

U okviru predstavljanja održana je i panel rasprava ‘Potencijal digitalnih nomada u Hrvatskoj’, a o potencijalu govori podatak kako digitalnih nomada trenutno ima više od 35 milijuna u svijetu te je njihova ekonomska vrijednost procijenjena na 780 milijardi dolara godišnje, a što samo za sebe govori o prilikama koje ova nova generacija ‘turista’ donosi.