fbpx
30. travanj 2019.
Kampanja 2019

Predaja liste za europske izbore

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, predalo je danas Državnom izbornom povjerenstvu u Hrvatskom saboru našu kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament.

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, predalo je danas Državnom izbornom povjerenstvu u Hrvatskom saboru našu kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament.

Nakon predaje liste, predsjednik Plenković je u izjavi za medije istaknuo da na EU izborima očekuje još jednu uvjerljivu pobjedu.

– Naša sveobuhvatna, snažna i regionalno balansirana lista spoj je iskustva i mladosti, a jednoglasno je na svim stranačkim tijelima usvojena u demokratskom procesu. Naši kvalitetni kandidati i Program „Hrvatska za generacije“ jamče da će jako dobro artikulirati i štititi nacionalne interese! Na listi imamo potpredsjednika Mladeži EPP-a i dvije aktualne europarlamentarke koji itekako razumiju način funkcioniranja EU-a, imamo troje istaknutih saborskih zastupnika, dvojicu izrazito uspješnih župana iz Slavonije i Dalmacije, predstavnice Vukovara i hrvatskog naroda iz BiH, generala HV-a i hrvatske branitelje, stručnjake za EU fondove… Na listi su, kako pitate, svi „kapitalci“ koji su trebali biti tu!

Naglasio je da HDZ već 30 godina ima jasno određenu europsku orijentaciju.

– Naša je Vlada napravila goleme iskorake u apsorpciji europskih sredstava. Od 9 posto ugovorenih sredstava u listopadu 2016. godine, sada smo na 65 posto, a do kraja ove godine bit ćemo na – 85! Nastavit ćemo učinkovito povlačiti sredstva za razvoj svih krajeva Lijepe Naše i smanjivanje nejednakosti! Hrvatska će prvih šest mjeseci 2020. predsjedati Vijećem EU-a i zato je jako važno da naši eurozastupnici u procesu suodlučivanja s EP-om budu ona dodatna potpora za usvajanje zakonskih akata Europske unije, a osobito Višegodišnjega financijskog okvira, koji su na crti zaštite interesa Republike Hrvatske.

(preuzeto sa hdz.hr)