fbpx
05. listopad 2020.

Povijesna prilika za oporavak i osnaživanje Slavonije

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) sudjelovao je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja se održala u Našicama, a uoči sjednice započeli su radovi obnove kulturne baštine na trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama. 11. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem predsjedao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, a riječ je o prvoj sjednici u novom sazivu Vlade.

“Zahvaljujući dosadašnjem radu i rezultatima, Slavonija ima povijesnu priliku i odlične preduvjete za gospodarski i demografski oporavak, prvenstveno kroz digitalnu i zeleno-poljoprivrednu transformaciju”, istaknuo je zastupnik Ressler u svom izlaganju na Savjetu.

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem dogovoren je dodatak Razvojnom sporazumu od gotovo 11 milijardi kuna za pet županija čime je dobio svoje strateške okvire. Dodatak obuhvaća 38 razvojnih projekata koji su od vitalne važnosti za razvoj istoka Hrvatske.

“Imamo dužnost zajedno iskoristiti priliku i ogromna europska sredstva koja su na raspolaganju kako bi se u Slavoniji živjelo kako to građani Istoka Hrvatske i zaslužuju. To je strateško nacionalno pitanje – pitanje opstanka, otpornosti i oporavka”, zaključio je zastupnik Ressler.