fbpx
07. svibanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju gdje je predstavio vlastitu inicijativu o uvrštenju Vinkovaca u Kuću Europske povijesti, uz obilazak Vinkovaca i Vukovara. 

Svoj posjet započeo je u Vinkovcima gdje je u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima održao sastanak s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem, ministrom obrane i predsjednikom HDZ Vukovarsko-srijemske županije Mariom Banožićem te kandidatom za župana Vukovarsko-srijemske županije Damirom Dekanićem. Na sastanku zastupnik Ressler je predstavio vlastitu inicijativu o uvrštenju Vinkovaca u Kuću Europske povijesti jer postoji duboka isprepletenost Vinkovaca u same začetke europske povijesti. 

“Kuća europske povijesti je vodeći muzej posvećen transnacionalnim fenomenima koji su formirali naš kontinent. Vinkovci mogu biti ponosni na svoju kulturu, povijest i tradicijsku baštinu i zbog toga sam i pokrenuo ovu inicijativu”, istaknuo je Ressler dodajući kako su Vinkovci mjesto koje živi u sadašnjosti i bilježi značajna ulaganja u razvoj. 

 

Svoj posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji zastupnik je nastavio u Vukovaru gdje je obišao Veleučilište Lavoslav Ružička u pratnji dekana Veleučilišta Željka Sudarića te studenata iz programa razmjene iz Ukrajine i Gruzije. 

„Ovo Veleučilište s programima koje nudi, planovima koje ima, proširenjem djelatnosti i studentskim domom koji je povećao kvalitetu života za građane Vukovara, jamče što je moguće napraviti sa znanjem i na razini grada i na razini županije. U tome je ključno povezivanje iskustva, znanja i svih razina vlasti – lokalne, nacionalne i europske“, istaknuo je zastupnik Ressler nakon obilaska Veleučilišta. 

U Vukovaru zastupnik Ressler se susreo s kandidatom Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Vukovara Nikolom Mažarom, njegovim zamjenikom Krešimirom Ragužem i saborskom zastupnicom Marijanom Balić te im je iskazao snažnu podršku na nadolazećim lokalnim izborima jer svojim programom nude poboljšanje kvalitete života mladih generacija, a svojim iskustvom mogu napraviti velike pomake i stvoriti sigurniju budućnost Vukovara.