fbpx
08. studeni 2019.
Europski parlament

Posjet Vitezu i Mladeži HDZ BiH

U organizaciji Mladeži HDZ BiH u petak 8. studenog u Vitezu održan je dinamičan radni dan s cijelim nizom susreta na kojem je sudjelovao i zastupnik Karlo Ressler.

U sklopu radnog posjeta održana je tematska sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH, predvođena predsjednikom Mariom Mikulićem, na kojoj se raspravljalo o međunarodnim aktivnostima, radu i angažmanu Mladeži unutar okvira YEPP-a te suradnji s Mladeži HDZ RH. Istaknuta je uloga Mladeži kao predvodnice europske perspektive za BiH, uz organizaciju cijelog niza događanja i inicijativa s ciljem stvaranja povoljnijih uvjeta za mlade unutar BiH.

Održana je i tribina za mlade na temu Uloga mladih u procesu europskih integracija na kojoj su sudjelovali zastupnik Ressler te predsjednik MHDZ BiH Mario Mikulić. Teme rasprave na tribini bile su glavne smjernice rada YEPP-a, prijenos europskih modela upravljanja politikama za mlade na razini Hrvatske i BiH te otvaranje pristupnih pregovora između BiH i Europske unije.

Mladi u Bosni i Hercegovini spremni su preuzeti ključne uloge te postati odgovorni predvodnici pozitivnih promjena u BiH

navodi zastupnik Ressler

Dolaskom u Vitez, uz kvalitetnu organizaciju domaćina, zastupnik Ressler imao je prigodu izravno osjetiti ono o čemu se s predsjednikom Mikulićem i zamjenikom Križanovićem razgovara na zasjedanjima Vijeća Mladeži Europske pučke stranke, odnosno vidljivost kvalitetnog i predanog rada s modernim pristupom.

Hrvati središnje Bosne i cijele BiH pokazali su kroz povijest iznimnu snagu zbog koje su uspjeli opstati i sačuvati svoj identitet. Nastavit ćemo zajedno raditi jer smo zahvalni na svemu što su napravili za nas i jer o osnaživanju njihovog položaja ovisi stabilnost Bosne i Hercegovine, a time i Hrvatske

zaključuje Karlo Ressler