fbpx
08. travanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Posjet Virovitičko-podravskoj županiji

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Virovitičko-podravsku županiju gdje je u pratnji župana Igora Androvića, zamjenika župana Marija Klementa i direktorice Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Nede Martić obišao Čačince, Orahovicu, Viroviticu i Sopje. Nakon što je prisustvovao potpisivanju sporazuma između HDZ-a i HSLS-a u Virovitičko-podravskoj županiji, zastupnik je sudjelovao na svečanom potpisivanju Ugovora s udrugama od strane Općine Čačinci zajedno s načelnikom Općine Mirkom Mališem te zamjenikom Općine Alenom Jurencom

Nakon potpisivanja Ugovora s udrugama, zastupnik je u pratnji domaćina obišao tri OPG-a s područja Općine Čačinci. Tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva uspješan su primjer lokalnih projekata financiranih kroz europske fondove, a sredstva su odlučili usmjeriti prema modernizaciji poslovanja te proširenju postojećih kapaciteta. 

“Uz pomoć europskih fondova, ovi vrijedni ljudi moderniziraju ruralna područja, preoblikuju svoj rodni kraj i iskorištavaju potencijale koje Slavonija nudi. Ohrabrujuć je i odličan primjer u Virovitičko-podravskoj županiji kako agencije i inkubatori prate poljoprivrednike i poduzetnike od prvih koraka i pomažu u razvoju ovog dijela Hrvatske”, istaknuo je zastupnik Karlo Ressler.

Nakon posjeta uspješnim OPG-ovima, zastupnik Ressler posjetio je tvornicu Pan Parket u Orahovici gdje je u društvu direktora Danijela Smiljanića upoznat s načinom rada i proizvodnjom jedne od najuspješnijih tvrtki u Virovitičko-podravskoj županiji. Danijel Smiljanić, inače predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK istaknuo je da Pan Parket izvozi preko 90 posto svojih proizvoda, od čega polovica završi u Njemačkoj, a uspješno su se pozicionirali i u Kini te u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Na kraju obilaska Virovitičko-podravske županije, zastupnik Karlo Ressler posjetio je načelnika Općine Sopje Berislava Androša kojem je dao podršku za novi mandat.