fbpx
06. listopad 2023.
Lokalne aktivnosti

Posjet Šibeniku

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Grad Šibenik gdje se susreo s gradonačelnikom Željkom Burićem, dekanom Veleučilišta Šibenik Ljubom Runjićem, uz sudjelovanje na konferenciji ‘Forum nove generacije’ u organizaciji udruge ‘Mladi u EU’.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić informirao je zastupnika Resslera o gospodarskim rezultatima te kulturnoj promociji Grada Šibenika, uz predstavljanje budućih gradskih projekata financiranih europskim sredstvima. Gradonačelnik je podsjetio na ambiciju razvoja Šibenika kao suvremenog grada malog i srednjeg poduzetništva, visokog školstva, turizma i zelenih tehnologija.

U pratnji dekana Runjića, zastupnik Ressler posjetio je novoizgrađeni studentski dom Palacin s ukupno 332 ležaja, ukupne vrijednosti veće od jedanaest milijuna eura, što je najvrjedniji infrastrukturni projekt Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije vezan uz visoko obrazovanje. Ovim projektom Šibenik je dobio najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj čime je znatno unaprijeđen studentski standard.

U sklopu EU projekta ‘Europe Direct Šibensko kninske županije’ održana je konferencija pod nazivom’Forum nove generacije – osnaživanje mladih za održivu Europu’, usmjerena  na mlade kao proaktivne pokretače promjena u europskom društvu, primjerima dobre prakse i što o svemu misle mladi. Uz zastupnika Resslera na konferenciji su sudjelovali i župan Šibensko-kninske Marko Jelić, ravnateljica Javne ustanove Razvojne agencije Mira Lepur, voditeljica Odjela za komunikaciju Europske komisije u Hrvatskoj Carmen Gruber, zamjenik upravitelja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan te Valentina Cesar ispred Središnjeg državnog ureda za mlade te potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica putem video poruke.