fbpx
23. svibanj 2022.
Lokalne aktivnosti

Posjet Orqi u Osijeku

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je brzorastuću tehnološku tvrtku Orqu iz Osijeka koji izrađuju najmodernije naočale za upravljanje dronovima, u uredima u Zagrebu, Dublinu i Washington D.C.-u, s više od pedeset zaposlenih stručnjaka. Zastupnik je obišao pogon osječke tvrtke u kojem se odvija proces istraživanja i razvoja tehnologija od strateške važnosti za digitalnu i otporniju Europsku uniju.

Tvrtka Orqa osnovana je 2018. godine s ciljem uvođenja inovacija u dron industriji i misijom da postanu svjetski lideri u tehnologijama pogleda iz prvog lica (FPV) i udaljene stvarnosti (RR). Postali su globalno prepoznati nakon predstavljanja video naočala koje su prodane u preko 50 država na šest kontinenata, koje kroz FPV tehnologiju pilotu drona omogućavaju osjećaj vožnje kao da sam sjedni u kokpitu drona, a sama primjena tehnologije je iznimno široka, od utrke dronova i industrija poput telekoma i dalekovoda, do sigurnosti i obrambene industrije.

“Orqa, globalno prepoznata osječka tvtka svojom inovativnošću, konkurentnošću i orijentiranosti prema inovativnom pristupu postaje pokretač otpornijeg hrvatskog i europskog gospodarstva. Uspjesi hrvatskih kompanija koje su globalni predvodnici u naprednim industrijama dokazuju da Hrvatska može biti ravnopravna u razvoju i primjeni digitalnih tehnologija. Pred nama je digitalno desetljeće čiji ogromni potencijal trebamo pametno i hrabro iskoristiti”, istaknuo je zastupnik Ressler prilikom posjeta.