fbpx
02. travanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Posjet Novskoj

Zastupnik Karlo Ressler danas je posjetio grad Novsku, hrvatsko središte industrije računalnih igara.

Svoj posjet započeo je u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, koji je osnovan u sklopu Inicijative Sisačko-moslavačka županija – centar gaming industrije te je sufinanciran sredstvima iz europskih fondova. Inkubator svim svojim korisnicima omogućuje poslovno okruženje u kojem mogu razmjenjivati iskustva i razvijati poslovne ideje. Dosadašnja postignuća, kao i ambiciozne planove za budućnost, predstavio je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije. Vizija PISMO-a jest biti prepoznato središte gaming industrije mnogo šire od hrvatskih granica. Spomenuti se ciljevi već i ostvaruju, budući da je ovaj projekt 2018. dobio i Europsku nagradu za promicanje poduzetništva. 

Zastupnik Ressler se potom susreo s gradonačelnikom Grada Novske, Marinom Piletićem, te njegovim suradnicima iz gradskog poglavarstva. Novljanski su dužnosnici predstavili mnogobrojne projekte koje trenutno provode ili planiraju provesti u nadolazećem periodu, vrijedne više od 600 mil. kuna. Njihov glavni oslonac su, također, europski fondovi.

„Izvrsnost i otvorenost prema novim i inovativnim idejama, prepoznatim na nacionalnoj razini i financiranim kroz europska sredstva, Novsku pripremaju za novu digitalnu eru. Uspješne priče mladih poduzetnika inspiracija su i uzor za digitalnu transformaciju Hrvatske i Unije“, istaknuo je Ressler.