fbpx
08. travanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Posjet Našicama

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Našice, gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Našica Josipom Miletićem te predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom, uz obilazak projekata financiranih iz europskih fondova.

Uvodno je gradonačelnik Našica Josip Miletić istaknuo važnost europskih fondova, kao i potporu Osječko-baranjske županije te Vlade, kroz koje je u Našice uloženo 600 milijuna kuna, što je generator novih radnih mjesta i kvalitetnijeg života za mlade generacije. Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba posebno je istaknuo projekt funkcionalnije gradske jezgre Našica.

Nakon uvodnog sastanka, zastupnik je u pratnji Josipa Miletića i Krešimira Kašube obišao gradsku jezgru koja se obnavlja kroz europske fondove. Uređenje turistički prepoznatljivih lokaliteta, poput Velikog i Malog dvorca, trga dr. Franje Tuđmana i trga Isidora Kršnjavoga, kao i Gregerove vile, dat će novu vizuru Našicama čime će se dodatno potencirati i turistički segment. Također, u staroj jezgri postavljene su i pametne ploče kako bi građani i turisti imali sve informacije o Našicama.

“Obiteljski i osobno sam vezan s Našicama, zbog čega me posebno veseli svaki posjet i svi uspjesi grada. Zahvaljujući preko 600 milijuna kuna europskih projekata, Našičani će živjeti još ugodnije, a imat će i dodatni razlog za ponos obnovom dvorca Pejačević s perivojem i uređenjem središta grada. Hvala Josipu Miletiću na svom angažmanu i uspješnom korištenju europskih fondova. Uvjeren sam da će Krešo Kašuba dobiti povjerenje za upravljanje gradom u sljedeće četiri godine – i zbog dosadašnjih rezultata i zbog svoje vizije daljnjeg razvoja Našica”, rekao je Ressler nakon obilaska.