fbpx
10. svibanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Posjet Međimurskoj županiji

Zastupnik Karlo Ressler, zajedno sa zastupnicom Sunčanom Glavak, posjetio je Međimursku županiju gdje se susreo s kandidatom za župana Goranom Gotalom te gradonačelnikom Preloga i saborskim zastupnikom Ljubomirom Kolarekom, uz obilazak uspješne hrvatske tvrtke Šestan-Busch.

Uvodno je zastupnik Ressler sudjelovao na konferenciji “Prilike i mogućnosti za mala i srednja poduzeća te poljoprivrednike u idućem programskom razdoblju Europske unije za 2021. – 2027. godinu, na kojoj su uz zastupnika sudjelovali gradonačelnici te načelnici iz Međimurske županije, kao i poduzetnici te poljoprivrednici. U svom govoru zastupnik je naglasio važnost prilika unutar novog proračunskog razdoblja za mala i srednja poduzeća, kao i za poljoprivrednike koji žele dodatno modernizirati svoje poslovanje. 

Po završetku konferencije, zastupnik je u pratnji kandidata za župana Gorana Gotala i gradonačelnika Preloga posjetio tvornicu Šestan-Busch, koja je primjer izvrsnosti u Međimurskoj županiji i Hrvatskoj. Na samom sastanku, vlasnik tvrtke Alojzije Šestan upoznao je zastupnika dugogodišnjoj proizvodnji zaštitnih kaciga za vojsku, policiju i pripadnike civilne zaštite, uz uspješan izvoz proizvoda u 75 zemalja diljem svijeta. Također, upoznao je zastupnika s istraživanjem i razvojem novih zaštitnih kaciga, uz mogućnost primjene umjetne inteligencije.

“Od male tvrtke iz garaže u Prelogu, Šestan-Busch je posao jedan od najjačih hrvatskih izvoznih brendova. Oduševljava orijentiranost prema izvrsnosti i kvaliteti, zbog kojih njihovu opremu uz hrvatske vojnike i policajce, nose pripadnici oružanih i policijskih snaga u Europi i svijetu”, istaknuo je Ressler prilikom obilaska tvornice.